Visuel formidling: At gribe det ubegribelige

Visualisering af oplæg til mundtlig afsluttende eksamen på Diplomuddannelse i Socialformidling.

Siden 2016 har jeg arbejdet med forskellige former for visuel formidling, hvor mit primære fokus er, at gøre svære emner nemmere at huske og omsætte til handling i hverdagen.

Jeg har tilegnet mig viden og erfaringer i forhold til grafisk facilitering, visuel storytelling og sketchnoting, som jeg har kombineret med erfaringer jeg har fra forskelligt illustrationsarbejde jeg har udført igennem tiden. 

Derigennem har jeg udviklet en teknik som gør at jeg hurtigt kan visualisere komplekse koncepter, med et let og legende udtryk. Dette udtryk opnår jeg bedst via digital håndtegning, men kan også understøtte faciliteringsprocesser ved hjælp af papir og tush. 

I gallerierne herunder finder du eksempler på hvordan jeg arbejder med netop det.

Har du eller din virksomhed brug for at få sat billeder på det der er vigtigt for jer, er i velkomne til at kontakte mig for at høre mere.

Ledelses- og medarbejdergrundlag for Fredericia Kommune, 2022

Illustrationer og formidling:

Herunder er eksempler på forskellige illustrationsopgaver jeg har løst, blandt andet en del af de redskaber jeg har udarbejdet i forbindelse med mit arbejde i Din Indgang i Fredericia Kommune. 
Du kan læse mere om redskaberne og om Din Indgang her.

Visuelle referater:

Visuelle referater kan gøre indtryk på en måde, som de mere traditionelle typer referat ikke kan. 
Med et visuelt referat fra et møde, en konference, en uddannelse eller en supervision har du mulighed for at hjælpe dig selv og dine medarbejdere/kolleger til bedre at huske de vigtige pointer.

Jeg laver visuelle referater digitalt undervejs i mødet. På den måde kan jeg hurtigt efterbehandle og fejlrette, så referatet hurtigt kan blive tilgængeligt for dem der skal bruge det.

Herunder kan du se eksempler på forskellige visuelle referater jeg har udarbejdet. Flere af dem hører sammen og ligger i rækkefølge. 

Sketchnotes fra Diplom i Socialformidling:

Disse sketchnotes er ligesom de visuelle referater ovenfor, men er udarbejdet for min egen subjektive hukommelses skyld. Undervejs i min uddannelse til Socialformidler har Sketchnote teknikken været min primære notesform. Denne metode har bevirket at jeg husker undervisningen bedre og længere, end jeg ville gøre, hvis jeg havde skrevet klassiske noter.